Eenvoudige webwinkel beginnen

Via een webwinkel kunt u via het internet uw eigen producten verkopen. Het is daarbij vrij gebruikelijk dat er diverse betaalwijzen worden ondersteund. U ontvangt automatisch een e-mailbericht wanneer er een bestelling wordt gedaan. Deze e-mail bevat de benodigde informatie voor de verzending van de bestelde goederen. U kunt het script eenvoudig installeren op een webhosting pakket. De bestanden kunt u middels FTP plaatsen op een eigen hostingpakket. De installatie wordt geactiveerd tijdens uw eerste bezoek met uw browser. U kunt zo de belangrijkste dingen instellen die absoluut noodzakelijk zijn voor het functioneren van de webwinkel.

Bestaat bij u de behoefte om een webwinkel te beginnen? U kunt dan het artikel Een webshop starten eens rustig doorlezen. Daar wordt verwezen naar een nuttig script voor uw eigen webwinkel. Met dit script kunt u eenvoudig een eigen webwinkel beginnen.

Per product kunt u vanzelfsprekend alle relevante kenmerken invoeren. Ook kunnen de kleuren van uw website met behulp van de beheeromgeving aangepast worden. Verder kunt u banners op de website plaatsen als u dat wilt. Dit gaat heel makkelijk via de beheerschermen. Via de beheerschermen voegt u ook gemakkelijk de voor de zoekmachines relevante meta gegevens toe. Dit is de kans om op uw eigen hostingpakket een betaalbare PHP webshop te beginnen. U kunt de bestanden met een FTP programma op de webserver plaatsen. Een los installatiescript zal dan worden geactiveerd. Tijdens de installatie kunt u zaken instellen die nodig zijn om de webshop te laten functioneren.