Maak uw eigen affiliate website

Wilt u een affiliate marketing webshop beginnen? Er kan prima een PHP script hiervoor worden gebruikt. Op uw affiliate marketing website biedt u producten van derden aan. De producten op uw website zullen dan dagelijks via de XML feeds worden ingelezen.

Het is verstandig om de pagina Affiliate geld verdienen via je eigen website door te nemen wanneer u ook een eigen affiliate marketing webwinkel wilt beginnen. Voor een eigen website zijn verder een domein en webhosting nodig. De bestanden van het script plaatst u op uw hostingpakket. Tijdens uw eerste bezoek aan uw nieuwe website zal de installatie gestart worden.

De producten van de aanbieders zullen op uw website worden weergegeven. Bij elk product wordt een affiliate link weergegeven. Via die link kan de bezoeker naar de website van de aanbieder gaan. Wordt er vervolgens iets gekocht, dan zult u een bedrag ontvangen als beloning.

Op het moment dat een sale wordt gedaan die via uw website verloopt, verdient u een affiliate commissie. U kunt met behulp van een affiliatenetwerk u aanmelden bij de verschillende aanbieders. Een voorbeeld van een affiliatenetwerk is Tradedoubler. U kunt via elk affiliate netwerk bekijken hoe hoog de commissie per affiliate campagne is.