Snel een eigen portaalwebsite beheren

Is het opzetten van een linkwebsite iets dat u graag wilt? Dat is vrij eenvoudig als u het juiste hulpmiddel in handen heeft. Het kan bijvoorbeeld met behulp van een webscript. Als u zou willen, kunt u er binnen enkele uren al aan werken.Wilt u een eigen website in elkaar zetten? Voor het bouwen van een gewone site zijn de mogelijkheden meestal duidelijk. Maar u kunt ook een website installeren op uw eigen webhosting pakket. Meer informatie kunt u via de link hieronder krijgen. Het mooie van het script is dat het met een afzonderlijk installatieprogramma geleverd wordt.

U kunt voor het maken van een startpagina website een script gebruiken. Het is niet noodzakelijk om een folder voor iedere dochterpagina aan te maken op uw webhostingpakket. Als u wilt kunt u het registratieformulier voor nieuwe paginabeheerders openbaar maken.

Op verschillende manieren kunt u gebruikmaken van het startpagina script. Zo een PHP script wordt op de pagina Eigen startpagina besproken. U kunt vanuit de aanbieder van het script gemakkelijk ondersteuning krijgen. Een online handleiding kunt u op de website van de aanbieder vinden. De ontwikkelaar kan het script ook op uw hosting plaatsen als u dat liever heeft. Ook biedt de aanbieder hosting aan, die u samen met het script voordelig kunt aanschaffen.

Het is een goed idee om de in dit artikel vermelde link te volgen. U kunt vanzelfsprekend ook zelf een PHP script programmeren. Maar dat zal tijd kosten. En u dient dan net de juiste kennis te hebben. Een bestaand script bevat al de functies die u nodig heeft.

Met de beheeromgeving kunt u vrij eenvoudig een nieuwe startpagina samenstellen. Er hoeven geen mappen op de server aangemaakt te worden. Er is een centraal bestand dat elke request afvangt. De bijbehorende gegevens worden vervolgens vanuit de database ingelezen. Met het script kan ook de homepage van uw startpagina website worden gewijzigd. Het aantal kolommen waaruit een nieuwe startpagina dient te bestaan, kan bij het aanmaken van de startpagina worden geselecteerd. Men kan de rubrieken heel gemakkelijk verplaatsen met behulp van de muis.